Att tänka på

Kulturen i Dubai är ganska annorlunda mot vad vi Europa är vana vid. Alkohol, droger, fotografering, kvinnor och homosexualitet är några av sakerna som de ser annorlunda på. Därför kan det vara bra att läsa på lite på om kulturen innan du ger dig av.

Alkohol
De flesta hotell, barer och restauranger serverar alkohol i Dubai – dock finns det ingen möjlighet att som turist inhandla rusdrycker i affär. Du får inte dricka alkohol eller vara berusad på allmän plats. Det är heller inte tillåtet att köra bil berusad.

Droger
Det råder totalförbud mot droger i Dubai. Användning/innehav av narkotika kan straffas med döden.

Fotografering
Var försiktig med fotograferingen i Dubai. Det finns historier om folk som har fått problem med polisen när de tagit kort på saker som är ”dåliga för Dubai”. Kom också ihåg att undvika att ta kort på kvinnor som bär nationaldräkt.

 

 

Homosexualitet
I Dubai räknas homosexualitet som ett brott. Därför bör du som är homosexuell vara försiktig med att visa din läggning.

Kvinnosynen
Att bada topless eller är klä sig ”utmanande” i Dubai är ingen bra idé om du är kvinna. Kvinnosynen är nämligen mycket annorlunda i Förenade Arabemiraten. Det är heller inte bra att som man gå i bar överkropp på allmänna platser.

Ramadan
Inom Islam, som är Dubais största religion, finns det något som kallas Ramadan. Ramadan äger rum en gång varje (när varierar från år till år) i ungefär en månad och innebär att att alla muslimer fastar. De varken äter eller dricker från det att solen går upp tills den går. För att visa respekt gör du bäst i att inte äta eller dricka på offentliga platser när solen är uppe.

Valuta
Dubai har en annan valuta varför du måste växla pengar innan du reser dit, alternativt att du växlar när du är där. Det går bra att ta ut pengar direkt när du kommit till Dubai men du bör kolla upp växlingskurser med en valutaomvandlare innan du reser. Det kan du göra här: xChangerates.se

 • Fakta om Dubai

  Land: Förenade Arabemiraten
  Språk: Arabiska
  Höjdläge: 0,1 m ö.h.
  Folkmängd: 2,262,000 (2010)
  Befolkningstäthet: 363 invånare/km²

 • Valuta i Dubai

  Valutan i Dubai och resten av Förenade Arabemiraten går under namnet Dirham. För 1 Dirham erhåller du med dagens kurs (Juni 2015) cirka 2,26 Kr.

 • Tidsskillnad

  Tidsskillnaden mellan Dubai och Sverige är tre timmar. Du ska ställa fram klockan tre timmar, från exempelvis 12:00 till 15:00, när du reser till Dubai.

 • Annons

 • Länkar

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng