Hotell


Enstjärniga | Tvåstjärniga | Trestjärniga | Fyrstjärniga | Femstjärniga |


Dubai har ett stort och brett utbud av hotell. Det finns allt ifrån budget-varianter för backpackern till lyxiga sviter för den som kräver allt. Många hotell – ofta de lite lyxigare – ligger placerade utmed stränderna. De flesta hotellen i centrum håller dock oftast lika hög kvalitet, men till ett lägre pris.

48 Hour sale Image Banner 468 x 60

Standarden på hotellen i Dubai är generellt mycket hög. De flesta hotell är rankade som fyr- eller femstjärniga. Du är dock långt ifrån tvungen att välja ett hotell med fyra eller fem stjärnor för att få känna på lyx. Trestjärniga hotell i Dubai håller nämligen många gånger lika hög klass som femstjärniga i västvärlden.

Burj Al ArabSjustjärniga Burj Al Arab är ett hotell utöver det vanliga. Hotellet klassas som ett av världens lyxigaste – och det med all rätt. Burj Al Arab består nämligen bara av sviter som är 169 till 780 kvadratmeter stora. Byggnaden är 321 meter hög och har 60 våningar (28 av dem är dubbelvåningar. En övernattning på detta hotell kostar mellan 500 USD till 15 000 USD. Allt annat än billigt – men vill du känna på riktig lyx är Burj Al Arab hotellet för dig!

Men det finns gott om alternativ även för dig som vill komma undan billigt med boendet. Le Meridien Dubai är ett mycket prisvärt alternativ, där en natt inte behöver kosta mer än 500-600 kr. Men trots det mycket låga priset är hotellrummen utrustade med det mesta. Eller vad sägs om en välsorterad minibar i varje rum, 32-tums tv, internet och mycket mer.

 

 

Jumeirah BeachÄr du sugen på shopping finns det ett köpcenter bara någon kilometer från Le Meridien Dubai. För dig som är badsugen är det knappt 15 kilometer till populära Gold Souk och Jumeirah Beach. Du tar dig enklast till någon av stränderna genom att beställa en taxi.

I stort sett alla hotell erbjuder standard faciliteter, så som internet, kabel-tv, bar, rumservice mm.  Lägg dock på minnet att alla hotell inte serverar alkohol, vilket kan vara något att tänka på vid bokning. Det kan också vara smart att kolla hur nära det är till havet från hotellet.

Hotell i Köpenhamn
Om du gillar denna typen av reseguide och letar efter hotell i Köpenhamn så rekommenderar vi sidan Hotellkarta över Köpenhamn. Här hittar du information om bra hotell, sevärdheter och nöjen i Köpenhamn.

 • Fakta om Dubai

  Land: Förenade Arabemiraten
  Språk: Arabiska
  Höjdläge: 0,1 m ö.h.
  Folkmängd: 2,262,000 (2010)
  Befolkningstäthet: 363 invånare/km²

 • Valuta i Dubai

  Valutan i Dubai och resten av Förenade Arabemiraten går under namnet Dirham. För 1 Dirham erhåller du med dagens kurs (Juni 2015) cirka 2,26 Kr.

 • Tidsskillnad

  Tidsskillnaden mellan Dubai och Sverige är tre timmar. Du ska ställa fram klockan tre timmar, från exempelvis 12:00 till 15:00, när du reser till Dubai.

 • Annons

 • Länkar

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng