Sevärdheter

”Världen” – ögrupppalm-island
”Världen” är en konstgjord ögrupp i Dubai som är en avbildning av jorden. Världsatlasen är nio gånger sju kilometer stor och består av 300 öar. Många kallar ögruppen för ”världens åttonde underverk”.

Ögruppen, som bara består av sand, stod färdig 2008 och är ett mycket omtalat projekt. Strax efter att ögruppen presenterats lades nämligen flera planerade byggen på is i och med finanskrisen. Bara en öarna är bebyggda, men trots det är ”världen” absolut värt ett besök.

 

 

Burj al Arabburj al arab
Ett besök på Burj al Arab är ett absolut måste om du har vägarna förbi Dubai. Burj al Arab är nämligen ett sjustjärnigt lyxhotell, ”5 Star Deluxe”, och är känt över hela världen. Hotellet är 321 meter högt och har 60 våningar, varav 28 är dubbelvåningar.

Numera är det tyvärr inte möjligt att göra dagsbesök på hotellet för en liten peng. Dock kan du boka en sjurätters middag för cirka 500-600 kr och samtidigt utforska den enorma byggnaden. Vad sägs om det?

 • Fakta om Dubai

  Land: Förenade Arabemiraten
  Språk: Arabiska
  Höjdläge: 0,1 m ö.h.
  Folkmängd: 2,262,000 (2010)
  Befolkningstäthet: 363 invånare/km²

 • Valuta i Dubai

  Valutan i Dubai och resten av Förenade Arabemiraten går under namnet Dirham. För 1 Dirham erhåller du med dagens kurs (Juni 2015) cirka 2,26 Kr.

 • Tidsskillnad

  Tidsskillnaden mellan Dubai och Sverige är tre timmar. Du ska ställa fram klockan tre timmar, från exempelvis 12:00 till 15:00, när du reser till Dubai.

 • Annons

 • Länkar

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng