Shopping

Shoppingen i Dubai är – minst sagt – något utöver det vanliga. Med flera enormt stora shoppingcenter kan du hitta precis allt möjligt, och det till mycket fördelaktiga priser. Eller vad sägs om elektronik och märkeskläder till 50 procent reducerat pris jämfört med Sverige?

En av alla 25 gallerior är Burjuman, som innehåller hela över 300 ledande butiker. Deira  centrum är ett annat köpcentrum med över 340 butiker. Här kan du också hitta restauranger, snabbmatställen och biografer – vilket gör stället optimalt att spendera en dag på då det finns något för alla.

 

 

Men det stannar inte där. Mall of the Emirates Mall of the Emiratesär ett ännu större shoppingcenter med över 350 butiker, en skidanläggning, en teater och mycket mer. Ski Dubais inomhusskidbacke är 85 meter hög och 400 meter lång, vilket gör den till en av världens största. Helt klart värd att testa på om du är intresserad av skidåkning!

I många av dessa shoppingcenter kan du göra riktiga fynd. I Dubai är det nämligen ingen skatt på de flesta designerkläder. Med andra ord kan även du som inte badar i pengar ha råd med exklusiva märkeskläder.

Kom dock ihåg att det blir dyrare och dyrare för varje år som går i Dubai i och med att landets popularitet är starkt uppåtgående. Vi råder dig att kolla runt bland många gallerior för att komma undan så billigt som möjligt. Ofta är priset högre i de större och mest exklusiva galleriorna jämfört med de som är mindre och inte lika påkostade.

Vill du handla extra billigt kan det vara en bra idé att försöka pruta. Det kan ofta kännas jobbigt att pruta, men i Dubai kan det absolut vara värt ett försök. Ett extra plus är att prutning i Dubai nästan alltid brukar gå till under lugna och civiliserade former. Så var inte blyg – utan pruta på för fullt!

Vill du ha mer information om vilka gallerior du kan hitta, klicka här!

Erbjudande för dig som gillar shopping
Nu kanske du vill besöka de stora shoppingcentrerna i Dubai men om du gillar shopping på nätet så kommer här ett riktigt bra tips där du hittar populära och snygga mode kläder, klicka här. Något som kan vara väl värt ett besök innan resan om du behöver lite nya badkläder eller annat.

 • Fakta om Dubai

  Land: Förenade Arabemiraten
  Språk: Arabiska
  Höjdläge: 0,1 m ö.h.
  Folkmängd: 2,262,000 (2010)
  Befolkningstäthet: 363 invånare/km²

 • Valuta i Dubai

  Valutan i Dubai och resten av Förenade Arabemiraten går under namnet Dirham. För 1 Dirham erhåller du med dagens kurs (Juni 2015) cirka 2,26 Kr.

 • Tidsskillnad

  Tidsskillnaden mellan Dubai och Sverige är tre timmar. Du ska ställa fram klockan tre timmar, från exempelvis 12:00 till 15:00, när du reser till Dubai.

 • Annons

 • Länkar

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng