Sugen på att flyga till Kina?

Posted on juni 18, 2012 in Blogg

Har du alltid drömt om att resa till Kina och en av jordens största städer – Shanghai? Innan du ger dig av finns det dock en hel del att tänka på. Det är bra att ha läst på lite om framför allt landets kultur och lagar, så att allt inte kommer som en chock när du väl är där. Vi är mycket väl medvetna om att det inte är enkelt, men lär dig gärna några viktiga fraser och ord på kinesiska. Det kan underlätta mycket och inte minst får du ut betydligt mer av din resa om du har pluggat några timmar kinesiska.

För att få flyga till Kina och Shanghai måste du ha skaffat ett visum. Detta gör du genom att ta kontakt med den kinesiska ambassaden. Om du skaffar ett turistvisum gäller det i 30 dagar.

Det kan också vara bra att se över ditt försäkringsskydd. Ofta räcker det med reseskyddet som ingår i hemförsäkringen om du inte ska vara borta längre än 45 dagar. Men för att vara på den säkra sidan kan det vara värt att kolla med ditt försäkringsbolag vad som gäller.

För att hitta billiga flygbiljetter rekommenderar vi dig att jämföra flera olika flygbolag. Det finns i dag många bra jämförelsetjänster för detta ändamål, exempelvis Flygresor.se.

 • Fakta om Dubai

  Land: Förenade Arabemiraten
  Språk: Arabiska
  Höjdläge: 0,1 m ö.h.
  Folkmängd: 2,262,000 (2010)
  Befolkningstäthet: 363 invånare/km²

 • Valuta i Dubai

  Valutan i Dubai och resten av Förenade Arabemiraten går under namnet Dirham. För 1 Dirham erhåller du med dagens kurs (Juni 2015) cirka 2,26 Kr.

 • Tidsskillnad

  Tidsskillnaden mellan Dubai och Sverige är tre timmar. Du ska ställa fram klockan tre timmar, från exempelvis 12:00 till 15:00, när du reser till Dubai.

 • Annons

 • Länkar

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng