Vädret

Klimatet i Dubai är mycket varmt och torrt med ett stort antal soltimmar. Mellan juni och september ligger medeltemperaturen på 40 ° C, medan den på natten sjunker till ungefär 30 ° C. När det är som allra varmast på sommaren kan temperaturen i havet bli så hög som 37 ° C.

På vintern är det inte lågt ifrån lika varmt, då är nämligen medeltemperaturen omkring 23 ° C och 14 ° C på natten. För dig som tycker att det lite väl kyligt på vintern och för hett på sommaren rekommenderar vi att mellan december och mars. Under de månaderna är klimatet som mest behagligt, med en medeltemperatur i havet på omkring 25 ° C.

Oavsett när du reser till Dubai gäller det att vara försiktig när du vistas i solen. Se till att använda en solkräm med hög skyddsfaktor, detta gäller inte minst de första dagarna. Se också till att dricka ordentligt. Ett bra tips är ladda upp dagen innan med mycket vatten, för svettas kommer du att göra rikligt.

 

[ws_table id=”1″]

 • Fakta om Dubai

  Land: Förenade Arabemiraten
  Språk: Arabiska
  Höjdläge: 0,1 m ö.h.
  Folkmängd: 2,262,000 (2010)
  Befolkningstäthet: 363 invånare/km²

 • Valuta i Dubai

  Valutan i Dubai och resten av Förenade Arabemiraten går under namnet Dirham. För 1 Dirham erhåller du med dagens kurs (Juni 2015) cirka 2,26 Kr.

 • Tidsskillnad

  Tidsskillnaden mellan Dubai och Sverige är tre timmar. Du ska ställa fram klockan tre timmar, från exempelvis 12:00 till 15:00, när du reser till Dubai.

 • Annons

 • Länkar

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Mer information.

Enligt EU direktiv informerar vi nu om att denna webbplats använder sig av kakor. Om du förstår och samtycker till detta så fortsätter du att använda siten eller klickar på "Jag förstår" Vi och våra samarbetspartners använder cookies för att förbättra användbarheten på våra webbplatser och göra våra tjänster mer relevanta för dig

Stäng